zomer

Wine & dine

Of je nu houdt van mosselen, garnaalkroketjes of wafels met slagroom.

Glamour in Zeebrugge

ZEEBRUGGE

Zeebrugge heeft er een trekpleister bij, en wat voor een. Ponton A katapulteert je naar exotische oorden en laat je genieten van een hooggelegen en ongehinderd zicht op de jachthaven en de zee. Een zalige plek dus die ook nog eens uitpakt met een originele kaart. Van eigenzinnige limonades over heerlijke Belgische wijnen tot …. struisvogelsteak.

Ponton A, Tijdokstraat 19, Zeebrugge, www.pontona.be

pontonA
edison

Rock ’n roll!

KOKSIJDE-OOSTDUINKERKE

De ene brasserie is de andere niet. En dat geldt al helemaal voor Brasserie Edison waar de beruchte chef Vincent Florizoone in de potten roert. Je krijgt hier brasserieklassiekers geserveerd, soms met een twist maar altijd voorzien van een biersuggestie. Kortom, een brasserie voor wie wel van een verrassing houdt.

Brasserie Edison, Koninklijke Baan 152, Koksijde, www.brasserie-edison.be

Moet er nog vis zijn?

DE HAAN-WENDUINE

De Torre werd omgedoopt tot Villa de Torre en is voortaan een vis- en zeevruchtenrestaurant. Guido Francque, die Hertog Jan mee op de kaart hielp zetten, is een van de initiatiefnemers. Op het menu gezonde, eerlijke gerechten, bereid met lokale producten. Alles wordt in huis klaargemaakt. Van de wulken met kurkuma- en gemberboter over de vitello de torre van makreel en kalf tot de heerlijk ouderwetse rijstpap met bruine suiker.

Villa de Torre, Memlinglaan 2, De Haan, www.villadetorre.be

villadetorre
sanseveria

Bagelfun

OOSTENDE

Bagelfans halen opgelucht adem want na hun succes in Brugge opent Sanseveria Bagelsalon in de loop van juli een tweede filiaal en wel in Oostende. Kwestie van tussen het zonnebaden door even op adem te kunnen komen bij een kraakverse bagel. Ontbijt- of lunchbagel, alles kan. Wij zijn in ieder geval gek op Oscar (speculoospasta, appel en bresilienne crumble), Mary-Anna (vers fruit, aardbeienconfituur, witte chocolade, creamcheese en munt), Lucy (gerookte zalm, geitenkaas, dille, walnoten, creamcheese en salade)… En helaas, elke bagel geeft zin in nog meer bagels.

Sanseveria Bagelsalon, Wittenonnenstraat 36, Oostende, sanseveria.be 

Ons dagelijks brood

OOSTENDE

Wat in 1889 begon in Noord-Frankrijk wist zich, door de jaren heen, te verspreiden tot Londen, Washington, Dubai, Tokio, Praag en … Oostende. Jawel, Paul opent eind juni een filiaal in Oostende. Deze ambassadeur van de Franse levenskunst verzamelde wereldfaam met zijn passie voor brood en al wat lekker is. Stokbrood, benoitons met olijven, brioches, croissants, canelés, citroentaartjes, flans, macarons, … Bourgondiërs hebben er weer een trekpleister bij. En het wordt nog beter, in het degustatiesalon kun je ontbijten, lunchen of genieten van een tussendoortje.

Bakkerij Paul, Adolf Buylstraat 42, Oostende, www.paul-belgium.com

bakkerijpaul
Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising & De Kust en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.