winter

en ... actie!

Van garnalen vangen tot een kwistax delen.

  • wellenessen
1

Zalig wellnessen

OOSTENDE, DE PANNE EN KNOKKE

Storm op zee, wilde golven, zand dat opzwiept en zelf lekker binnen genieten van de sauna, hamam en wat massages, … Zo heerlijk kan de winter aan de Kust zijn. Eerst een frisse neus halen en daarna de grote beloning!
Onze favorieten: Andromeda Hotel in Oostende, Hotel Donny, in De Panne, Rituals Urban Spa www.rituals.com in Knokke.

  • staketsels
2

Windgevecht

NIEUWPOORT EN BLANKENBERGE

Wie de elementen echt wilt trotseren en met elke vezel van zijn lichaam wilt voelen dat hij leeft, moet ’s winters op de staketsels zijn. Hier, in Nieuwpoort en Blankenberge, flaneer je boven het water en ga je behoorlijk ver terwijl de Noordzee onder je kolkt. Een gratis spektakel dat al je zintuigen beroert.

  • vlot
3

Het Vlot

OOSTENDE

Nog tot midden april palmt Jan Fabre Oostende in. Na De Zee is het immers tijd voor de tweede editie van de driejaarlijkse internationale tentoonstelling. Dit keer staat ‘het vlot’ centraal. Op verschillende locaties zie je hoe opvallende werken een dialoog aangaan met hun omgeving en Oostende. Niet te missen dus!

www.dekust.be/nl/agenda/het-vlot-kunst-niet-eenzaam

  • zwin
5

Voor kleine en grote natuurfans

KNOKKE-HEIST

Houd je wel van wat groen, maar ken je het verschil niet tussen een zwaluw en een mees? Geen nood, elk weekend kun je aansluiten bij een van de vele geleide wandelingen doorheen het Zwin Natuur Park. Een deskundige gids verschaft de nodige uitleg zodat je niet alleen wat relaxer maar ook een stuk slimmer huiswaarts keert.

meer info

  • indoorfun
6

Indoor fun!

We moeten daar eerlijk in zijn, soms kan het, zelfs aan de Kust, eens een namiddag regenen. Wie dan geen gezelschapspelletjes mee heeft, kiest met zijn belhamels maar beter voor wat indoor plezier. Het goede nieuws? Keuze zat! In Oostende opent trampolinepark Hangtime binnenkort zijn deuren, maar ook de klassiekers blijven scoren. Van Explorado Oostende over Fort Napoleon en Raversyde tot en met alle waterfun zoals Duinenwater in Knokke, Aquafun in Oostduinkerke en De Haan of een van de vele stedelijke zwembaden. Of hoe je moeiteloos een regendag promoveert tot een topdag.

meer info

  • blijgeblaf
7

Blij geblaf

Waar mag je nu wel of niet met je hond wandelen? En vanaf wanneer precies? En moet je trouwe viervoeter dan aan de leiband? Het antwoord op al je hondenvragen vind je hier

  • laatjeleiden
8

Laat je leiden!

Ben je niet zo’n fan van geleide wandelingen maar heb je wel zin om eens andere wandelhorizonten op te zoeken? Goed nieuws, deze 8 knisperende najaarswandelingen nemen je mee op sleeptouw en serveren je flink wat inspiratie. Zo ontdek je in Oostduinkerke het Hannecartbos, doe je in Oostende het Vicognebos aan en doorkruis je in Knokke-Heist het Koningsbos. Off the beaten track dus!

meer info

  • nieuw
9

Nieuw!

Wie zijn grenzen wilt verleggen moet binnenkort in het Abdijmuseum Ten Duinen zijn… Eind december lanceert het museum immers wat Virtual Reality. Je wordt er dus moeiteloos gekatapulteerd naar het Koksijde uit de middeleeuwen. Even met een been in een andere wereld vertoeven dus.

meer info

Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising & De Kust en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.