herfst

En... Actie!

Van garnalen vangen tot een kwistax delen.

1

Zeil je voor het eerst

DE PANNE

Ja, je kunt zeilen zonder nat te worden. Als je tenminste aan strandzeilen doet. En dat kan je, ook als beginneling, makkelijk leren. Aan een initiatie heb je genoeg om in geen tijd het strand onveilig te maken. Opgelet, kans op verslaving.

www.lazef.be

2

In galop

DIVERSE PLEKKEN AAN DE KUST

Altijd jaloers als je een stel ruiters ziet galopperen in de ondergaande zon? Nergens voor nodig! Ook wie weinig of geen paardenkennis heeft, kan schitteren in zijn eigen film. Tal van maneges organiseren immers avond- of ochtendwandelingen en ook beginners zijn welkom. Tijd om die droom te realiseren dus….

www.dekust.be/nl/doen/maneges

3

Erfgoed-wandelroutes

DIVERSE PLEKKEN AAN DE KUST

Geen seizoen geschikter om wat verder te kijken dan je neus lang is. In Knokke-Heist ontdek je het Zoute of Duinbergen, in De Panne wacht de Dumontwijk, de villawijk van Koksijde doorkruis je in het spoor van de Zouaven. Erfgoedwandelroutes die je net iets meer laten zien en je meenemen in spannende histories.

https://shop.westtoer.be

4

Het Vlot 

18/10/2017 – 14/04/2018, OOSTENDE

Een kunstexpo op bijzondere locaties. Jan Hoet nam als curator de eerste, zeer succesvolle editie voor zijn rekening, Jan Fabre staat aan het roer van het al net zo beloftevolle vervolg van De Zee. Mis deze tweede editie van de driejaarlijkse internationale tentoonstelling dus niet.

www.muzee.be
www.dekust.be

5

Ken je klassiekers

Paul Delvaux, SINT-IDESBALD (Koksijde-Oostduinkerke)

In Sint-Idesbald wordt de 125ste geboortedag van Paul Delvaux herdacht.

www.delvauxmuseum.com

www.dekust.be

Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising & De Kust en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.