winter

Wine & dine

Of je nu houdt van mosselen, garnaalkroketjes of wafels met slagroom.

2

Volg de gidsen!

Au Filet de Sole in De Panne en Il Trionfo in Knokke-Heist werden door Michelin met een Bib Gourmand beloond en ook Gault Millau diende gretig prijzen uit. Dokkoon Kapueak van Boo Raan in Knokke-Heist werd verkozen tot Aziatische chef van het jaar, Edison in Koksijde kreeg de prijs voor Bierkaart van het jaar en zowel Sel Gris (Knokke-Heist) als Le Fox (De Panne) kregen een flinke 16,5 op 20.

Het Lekkere Westen

Wie houdt van goed eten, bereid met streekproducten, een authentieke keuken én topgastronomie weet al langer dat hij goed zit in West-Vlaanderen. Dit is immers het Lekkere Westen. En de Kust is het neusje van de zalm. Zee en polders zijn altijd vlakbij en dat proef je. Nog meer goed nieuws, tal van West-Vlaamse chefs vertellen je niet alleen waar ze hun voorraad inslaan maar onthullen ook hun favoriete foodadressen… Ideaal voor wie voor de eindejaarsperiode nog op zoek is naar een fijn restaurant of de allerbeste ingrediënten bij de allerbeste leveranciers op de kop wilt tikken.

3
4

Simpel geluk

ZEEBRUGGE, BLANKENBERGE EN OOSTENDE

Niet perse zin in toeters en bellen? Mag het best wat no-nonsense zijn zonder al te veel frullen? Rep je dan naar ’t Werftje in Zeebrugge, de Oesterput in Blankenberge of de Vistrap in Oostende voor eenvoudige, maar perfecte visgerechten. Want soms is minder meer.

Spanning en sensatie!

ZEEBRUGGE

De familie Dendooven, die sinds jaar en dag Ter Doest in Lissewege uitbaat, komt naar Zeebrugge! In het voorjaar van 2018 openen ze hun rooftop restaurant Njord. 40 meter hoog en voorzien van 7 metershoge ramen die een panoramisch zicht op Zeebrugge, Brugge en de Noordzee garanderen. Dubbel genieten dus!

5
Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising & De Kust en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.