zomer

En... Actie!

Van garnalen vangen tot een kwistax delen.

  • luckyluke
1

Strippen

MIDDELKERKE & WESTENDE

Natuurlijk is Middelkerke met zijn stripbeelden op de Zeedijk en zijn Stripfestival, de stripgemeente bij uitstek en dus kon een stripmuur niet op zich wachten. Er kwamen er meteen twee. Westende kreeg een metershoge Robbedoestekening en in Middelkerke kun je voortaan een immense Lucky Luke bewonderen. Twee imposante werken die met de hand geschilderd werden. Tijd om je hoofd in je nek te leggen dus.

  • yoga
2

Zen worden met yoga

KNOKKE-HEIST

Je kunt in je eentje de zonnegroet doen op het strand, maar in groep is het nog leuker. En al helemaal als Nicole van Yoga Nirmla je toont hoe het moet. Bovendien ondersteunt het zand je zodat alles hier net iets vlotter lukt dan op je matje thuis. Je bent welkom op dinsdagmorgen en vrijdagavond bij surfclub Anemos, op zondagochtend is het op het sportstrand van Heist te doen. Opgelet: de kans op verslaving is reëel….
www.yoganirmla.be

  • film
3

Surfen en relaxen met een film

ZEEBRUGGE

Het nieuwe gebouw van Icarus, de surf- en supclub van Zeebrugge, al gespot? Nu nog cooler en dus de perfecte hangplek voor wie het water op wil of liever blijft supporteren. En na al dat watergeweld kun je bekomen met een gratis film op het strand. Want elke donderdag in juli wordt het strand van Zeebrugge, sowieso het breedste aan de Kust, een openluchtbioscoop. Om 14.30 een kinderfilm, om 16.30 een jeugdfilm, om af te sluiten om 20u met de hoofdfilm. Kom dat zien!

  • gipsyvillage
4

Voor kleine en grote zigeuners

NIEUWPOORT

In deze Gipsy Village werden woonwagens omgebouwd tot ballenbad, speleobox, theaterwagen en volksportenkar. En dan zwijgen we nog over de trampoline, springkasteel, unieke glijbaan en bijhorende circustent waarin kinderen van 3 tot 12 hun ding kunnen doen. Klauteren, poppenkast spelen, muziek maken, … Alles kan en ouders kunnen zich installeren op het terras om een oogje in het zeil te houden. (€ 5 per kind, met gratis ijsje)

  • trappen
5

Kindvriendelijk trappen

BLANKENBERGE

Houd je wel van fietsen met het hele gezin, maar heb je geen zin in gezeur? Deze fietstocht is net geen 17 km, grossiert in vlakke polderpaden en laat je halthouden aan tal van kindvriendelijke plekken. Van de kijkhutten van de Uitkerkse Polder over de Velodroom en Sea Life tot de Spioenkop in Wenduine. Je kunt zelfs het overzetbootje nemen en eventjes varen.

  • rust
6

Rust, stilte en schaduw vinden in de Visserskapel ‘Bescherm onze vissers’

BREDENE

Wie even weg wil van het gejoel en de rust en de stilte wilt vinden, komt op adem in deze ontroerende Visserskapel, sinds mensenheugenis hét bedevaartsoord van de Vlaamse vissers én tevens de startplek van de Erfgoedwandelroute (4,1 km). Even binnenpiepen om daarna de rest van het erfgoed in Bredene verkennen.
Visserskapel, op de hoek van de Kapelstraat en de Klemskerkestraat 

  • inhetwater
7

Hop in het water!

Geen moment geschikter om je eerste watersportpassen te zetten, dan de zomer. Alle beachclubs organiseren startercursussen en tal van beginnelingen wagen zich nu voor het eerst op zee. Hop dus in die wetsuit, speedo of bikini, verleg je grenzen en maak er een actieve strandvakantie van. Kiten, suppen of surfen, wedden dat je de smaak te pakken krijgt?

  • kinderpret
8

Kinderpret, voor jong en oud…

Al wel honderden zandkastelen gebouwd en eens zin in iets anders? Dat kan, moeiteloos zelfs. De Kust legt zijn jongste gasten al generaties lang in de watten. Bijzondere dierenparken, gekke billenkarren, paradijselijke zwembaden, avontuurlijke ontdekkingstochten, aan De Kust beleven jong en oud grootse avonturen.

  • Smeer die kuiten
9

Smeer die kuiten

Houd je van fietsen én van zeezicht? Goed nieuws, aan de Kust vind je maar liefst 10 fietsroutes mét zicht op zee. Gratis te downloaden! Van De Panne tot Knokke-Heist, telkens een andere ambiance maar hetzelfde zalige zeezicht. Waar wacht je nog op?

Download onze fietspocket

Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising & De Kust en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.