lente

En... Actie!

Van garnalen vangen tot een kwistax delen.

muzee
1

Verdiep je in de ziel van Ensor en Spilliaert

Oostende

Altijd al Oostende willen zien door de ogen van Ensor of kunstgenoot Spilliaert? In Mu.Zee bewonder je hun topwerken in een aparte, nieuwe vleugel, gewijd aan de twee beroemde Oostendse kunstenaars. Bestudeer daarna het licht van Oostende dat de heren zo wist te inspireren.

het zwin
2

Lentekriebels spotten

Knokke-Heist
#kidsproof

Zie, hoor en voel hoe de lente ontwaakt in het gloednieuwe Zwin. Het huttenparcours laat je al die vogelpracht bewonderen van op de eerste rij. Of vlieg je liever zelf? In de vogelvluchtsimulator ontwijk je alle gevaren die op je af komen! Zo cool kan een natuurreservaat zijn… 

fietsen
3

Trappen van stad naar strand. En terug!

De Panne
#kidsproof

Zijn bescheiden kilometers (21.5) zijn niet de enige kindvriendelijke troef van deze bewegwijzerde lusvormige fietsroute. Belangrijker nog is dat je tussen Veurne en De Panne tal van leuke stopplaatsen vindt. Van een glooiend park met waterpartijen over het bakkerijmuseum tot Hoeve Paepehof. Redenen zat dus om geregeld op de rem te staan. Of een fietstracé op maat van korte én lange benen.

zeilwagenrijden
4

Verleg je grenzen!

De Panne

Altijd al bewonderend staan kijken telkens je zo’n zeilwagen voorbij zag zoeven? Hoog tijd dan om je er zelf aan te wagen. Boek een initiatie en in geen tijd glijd je over het strand alsof je nooit iets anders gedaan hebt. Want wat blijkt, die kunsten zijn niet eens erg moeilijk. Ook als beginner kun je scheuren. Opgepast, de kans op verslaving is groot...

veerboot
5

Gratis bootje varen!

Oostende en Nieuwpoort
#kidsproof

Toegegeven, je bent geen uren onderweg, maar wie even het ruime sop op wilt zonder een privéboot te charteren kan in Oostende en Nieuwpoort op de veerpont hoppen. Zo word je stijlvol en gratis naar de overkant gebracht. Nu eens bedwing je schuimende golven, een andere keer is de zee zo vlak als een biljartlaken.

bredene
6

Ongemoeide stranden

Bredene
#kidsproof

Wie van de duinen rechtstreeks het strand wilt oprollen en geen zin heeft in een Zeedijk of ander vertier, haalt zijn natuurhart op in Bredene. Hier geen dijk of promenade, wel een glooiend duinenlandschap dat naadloos aansluit bij strand en zee. Kwestie van geen tijd te verliezen.  

jommeke
7

Jommeke gespot!

Middelkerke en Westende
#kidsproof

Wie gek is op Jommeke is gegarandeerd ook gek op Middelkerke-Westende. Want hier beleeft de rakker zijn jongste avontuur, goed voor een nieuw album: ‘Missie Middelkerke’ (vanaf 21 juni in de winkel). Reden genoeg om de blonde held tot centrale gast uit te roepen op Stripleuk (25/06) en meteen ook uit te pakken met een heuse Jommekeroute met zoekopdracht. En ook het Stripfestival 2017 wordt aan Jommeke en ‘Missie Middelkerke’ opgehangen. Fans weten dus waar ze moeten zijn.

Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising & De Kust en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.