herfst

shop'o clock

Time to hit the shops

1
moose

Scandinaviemania in Moose

OOSTENDE

Fans van het hoge Noorden halen hun hart op want dit najaar opent Moose zijn koele deuren. ‘Shop while eating’ is het motto van deze concept store en je doet dat in een interieur dat het midden houdt tussen Scandinavisch en industrieel. Je ogen uitkijken dus terwijl je in je smorebrod hapt.

www.moose-ostend.be

2
ferm

Voor ferme mannen

OOSTENDE

Ferm heeft er een broertje bij! Ferm Homme! Het mannelijke equivalent, menswear dus en een heuse rooftop bar. Bovendien passeert hier op gepaste tijd een barbier en worden er al eens hapjes geserveerd. Een mancave waar ook vrouwen welkom zijn.

www.fermclothing.be

3
vilavita

Op zijn Italiaans

DE PANNE

Fashionista’s die houden van wat Italiaanse zwier komen thuis in Vila Vita waar je neust tussen een uitgekiende selectie items van Pollini, F. Egidio, Cristinaeffe, … terwijl je ondertussen geniet van een glas prosecco of een perfecte espresso. Italië was nog nooit zo dichtbij.

www.vilavita.be

4
traiteurs

A la maison

Niets zo heerlijk als een frisse neus halen om daarna zorgeloos binnen te blijven, voorzien van een voorraad heerlijke hapjes en gerechten. Vis à volonté natuurlijk, maar de Kust kent ook heel wat bijzondere slagerijen-traiteurs die je keer op keer weten te verrassen. Van Verkindere-Verhelst in Blankenberge over Oregano in Oostduinkerke (Koksijde-Oostduinkerke) tot slagerij De Knock in Knokke (Knokke-Heist). Huizen van vertrouwen.

www.verkindere-verhelst.be
www.oreganofinefoods.be
www.slagerijdeknock.be

Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising & De Kust en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.