herfst
Wine & dine
Of je nu houdt van mosselen, garnaalkroketjes of wafels met slagroom.
NIEUW
Kom dat proeven!
Uiteraard is het fijn om je vaste adressen op te zoeken en even thuis te komen, maar nieuwe culinaire plekken ontdekken is minstens zo leuk. In CuliMare in De Haan geniet je van een eerlijke seizoenskeuken, in Oostende kun je sinds vorige zomer in La Vie zowel aperitieven als loungen of dineren. Huisgemaakte cocktails, een portie sushi of calamares, rode curry, Thaise salade met scampi, … kiezen is hier verliezen. En nu je toch in exotische sferen zit, kun je net zo goed een tafeltje reserveren in Knokke-Heist, bij Boo Raan wat zoveel betekent als ‘volgens de traditie’. Het betere Thaise werk dus. Mag het allemaal wat luxueuzer en discreter? Reserveer dan de eetkamer met lange gastentafel op de eerste etage van Vlass in Middelkerke-Westende. Kwestie van in alle rust te kunnen focussen op wat er op je bord ligt.
www.culimare.be
www.lavie-oostende.be
www.booraan.be
www.vlass.be
![1](img/WESTTOER_food1.jpg)
![2](img/WESTTOER_food2.jpg)
Met zicht op zee
Nu de strandcabines terug opgeborgen zijn, geniet je opnieuw van een open strandblik. Tijd om nog eens te dineren met zicht op zee. In Histoires d’O in Oostende bijvoorbeeld, in Brasserie Paname in De Haan of op het Blankenbergse Oosterstaketsel waar al je zintuigen beroerd worden.
www.histoiresdo.be
www.paname.be
www.oosterstaketsel.be
Willem for president
KOKSIJDE-OOSTDUINKERKE
Wie nog geen tafeltje kon bemachtigen bij Willem Hiele zal nog iets meer moeite moeten doen. De chef werd door Gault Millau immers uitgeroepen tot ‘De Ontdekking van het Jaar’ en dat heeft natuurlijk zo zijn gevolgen… Hoog tijd dus om te proeven van Willems culinaire kunsten.
www.willemhiele.be
![3](img/WESTTOER_food3.jpg)
![4](img/WESTTOER_food4.jpg)
Recht omhoog!
Dit jaar prijken maar liefst tien nieuwkomers in Gault Millau:
Côte Belge Bar Bistro (Knokke-Heist) aanbevolen
Le Coup Vert (Knokke-Heist) 13/20
Balthazar (Knokke-Heist) 14/20
Edison (Koksijde-Oostduinkerke) 13/20
Julia (Koksijde-Oostduinkerke) 13/20
Willem Hiele (Koksijde-Oostduinkerke) 15/20
M Bistro (Nieuwpoort) aanbevolen
Flavie’s Tafel (Nieuwpoort) 13/20
Da Claudio (Nieuwpoort) 13/20)
Blue Lobster (Zeebrugge) aanbevolen
En nog meer goed nieuws, de Kust kan ook uitpakken met twee nieuwe Bib Gourmand-adressen: Poincaré (De Haan-Wenduine) en ‘t Vistrapje (Oostende). Of dineren bij prijzenpakkers.
Goed om weten!
Dat De Kust grossiert in smakelijke adressen en gerechten is algemeen geweten. Maar wist je dat je in iedere kustgemeente minstens 1 restaurant vindt dat in Gault Millau staat te blinken? Zelfs het kleine fijne Bredene is vertegenwoordigd met Le Homard et la Moule, goed voor 14/20. Donald Deschagt koestert dan ook zijn streek en gaat enthousiast aan de slag met streekproducten. Van Noordzeevis over zeewier, tot de kruiden die hij zelf in de duinen gaat plukken.
www.lehomardetlamoule.be
www.dekust.be
![5](img/WESTTOER_food5.jpg)
Toppezot van bier?
![](img/logo_dekust.png)