lente

Wine & dine

Of je nu houdt van mosselen, garnaalkroketjes of wafels met slagroom.

Moet er nog koffie zijn?

Wie van een perfect gezet kopje koffie houdt, moet aan de kust zijn. Het ene na het andere bijzondere koffiehuis opent er zijn deuren, ze hebben een ding gemeen, hun koffie smaakt naar meer!

coffeebeans

Kiss My Coffee

Koksijde - Oostduinkerke

Citroentaart, brownies, frambozencheesecake, en oh ja, je kunt er ook nog zalige koffies bestellen.

  • kissmycoffee
  • kissmycoffee
coffeebeans

Het Koffiemoment

De Panne

Koffiehuis én koffiebranderij, qua kwaliteitsgarantie kan dat tellen….

  • koffiemoment
coffeebeans

Oode

Oostende

Wat deze barista niet zelf maakt, haalt ze bij uitstekende lokale leveranciers. Een oode aan het goede, biologische leven.

  • oode
  • oode
  • oode
coffeebeans

Zig Zag Art bar

Oostende

Twee diplomaten met een zwak voor kunst beginnen een koffiebar of een kunstgalerij waar je ook koffie kunt drinken. Tijd om er achter te komen hoe dat precies zit!

  • zigzagartbar
  • zigzagartbar
  • zigzagartbar
coffeebeans

Belle Histoire

De Haan - Wenduine

Een boetiek mét een koffiebar, kwestie van de zwaktes van vele vrouwen te verenigen op een adres.

  • bellehistoire
  • bellehistoire
coffeebeans

't Stil Genot

De Haan - Wenduine

Mag het wat meer zijn? Afternoon Tea bijvoorbeeld? Op naar ’t Stil genot!

  • stilgenot
  • stilgenot
  • stilgenot

Dubbel plezier!

Nieuwpoort

Sommige plekken bieden meer dan je eigenlijk nodig hebt. Jeanne is zo’n plek. Hier kom je om te logeren én te genieten. Want logees die niet vlot uit hun bed kunnen, kunnen beneden meteen ook ontbijten, lunchen, wat taart eten of een take away gerechtje mee grissen. Zelfs souvenirs kun je hier ter plekke inslaan.

jeanne
chaletwesthinder

Oude bekende

Tussen Wenduine en De Haan

Elk excuus is goed voor een bezoekje aan dit authentieke no-nonsense adres pal aan het water. De lente is misschien wel de beste reden. Tussen de duinen van Wenduine en De Haan kom je tot rust met je voeten in het zand op het terras van deze cabanne. Een zalige plek die voorbehouden lijkt voor ingewijden. Verwacht geen moleculaire poespas, wel eerlijke, eenvoudige gerechten die op deze bevoorrechte plek net iets beter smaken.

Pizza’s met havenzicht

Zeebrugge
#kidsproof

Open sinds vorige zomer en nu op kruissnelheid. Port Basil is een goed bewaard geheim dat weinig Bruggelingen willen delen. Hier eet je voortreffelijke pizza’s pal aan de jachthaven en het heerlijke terras laat je de tijd moeiteloos vergeten.

port basil
pontonA

Glitter & glamour

Zeebrugge

Toegegeven, het zijn twee woorden die je zelden met Zeebrugge associeert, maar daar brengt Ponton A stijlvol verandering in. Deze gloednieuwe, hooggelegen bar en bistro van de Brugse zeil- en yachtclub imponeert met strakke lijnen en een uniek zicht op de jachthaven. De kaart is beperkt, kwestie van met verse, lokale ingrediënten te kunnen werken. De perfecte plek voor een garnaalkroketje, een glaasje Madeira of een van de vele ongewone frisdranken. Te ontdekken!

Chef ‘Stable

De Haan - Wenduine
#kidsproof

Wie wel eens van het betere boerenleven wil proeven, maar voorzichtig wil beginnen, kan starten in De Kruishoeve en zich installeren in de Chef’ Stable. Of de stal van de chef. Deze oude koeienschuur werd gerenoveerd tot een fijne eetplek waar je streekgerechten geserveerd krijgt. En nog meer goed nieuws, het jonge geweld kan tussen al dat vertier door zijn duivels ontbinden op het speelplein terwijl het ouderlijke gezag hen van op het terras gadeslaat. 

chefstable
willenhiele

Culinaire ontdekking

Koksijde - Oostduinkerke

De ‘culinaire ontdekking van 2016’, zo wordt Willem Hiele omschreven. Hoog tijd dus om je te begeven naar zijn vissershuisje en aan te schuiven aan zijn vernieuwende gastentafel. De chef gaat steevast aan de slag met seizoensproducten uit de streek en bewijst zo moeiteloos hoe hij die veelzeggende titel in de wacht wist te slepen. 

Kreeft à volonté

Middelkerke - Westende

Kreeftenfans zakken van heinde en ver af naar Marquize om met al hun zintuigen te genieten van hun befaamde kreeftenmenu. Een festijn van ettelijke gangen dat je op je kreeftenwenken bedient. Dé manier om passend de lente in te zetten…

marquize
Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising & De Kust en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.