winter

shop'o clock

Time to hit the shops

1
1

Ambiance! Van ijspistes tot schlagers!

DE KUST

Dit jaar haalt De Kust alles uit de kast om zelfs niet-Kerstfans voorgoed te overtuigen. Er zijn de traditionele kerstmarkten met ijspistes (te vinden in Blankenberge, De Haan, Knokke-Heist en De Panne) en daarnaast pakt Oostende uit met een spectaculaire lichtshow en een heuse lichttunnel, goed voor 188 meter en meer dan 200.000 lichtjes. Bovendien kun je er schaatsen op de vijver van het Leopoldpark en haalt Alice in Wonderland er in het Casino elegante schaatscapriolen uit. In Bredene verrijst er naast de ijspiste een Oostenrijkse Almhut en in Koksijde lanceren ze zowaar ‘Schlager on Ice’.. Meezingen mag!

meer info

2
2

Zeg het met bloemen

OOSTENDE

Aan zee en nog snel een leuk wildbloemenboeket nodig? Of een hebbeding waarmee je gegarandeerd scoort, zoals een mok met opschrift ‘me moksje’, een immense cactus of een fair trade granieten snijplank? Een adres: Fleur de Lies in Oostende! De verzamelplek voor leuke, unieke vondsten die je eigenlijk voor jezelf wilt houden.

3
3

Chic in tutu

KNOKKE

Sommige meisjes zijn al wat roziger dan andere. In het universum van Tutu Chic houden ze van glitter, glamour, parels, pailletten en poedels. En roze, veel roze, héél véél roze. Binnenstappen in die wereld kan ook in Knokke, waar Tutu Chic zijn glanzende tenten opsloeg. Opgepast, kans op verblinding.

4
5

Cadeau galore

Veel te veel gekocht en geen moed meer om dat al moois in te pakken? Geen zorgen! Vanaf 1 december kun je in Oostende terecht in de Inpakbar in het Feest- en Cultuurpaleis. Een stel handige inpakspecialisten pakken je kerstcadeautjes gratis in met uniek Oostends cadeaupapier. Alweer een probleem minder!

meer info

Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising & De Kust en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.