zomer

slapen aan zzzee

Bed, bad en breakfast.

Beachfun tot de tweede macht!

barzabeach

NIEUWPOORT

Nieuwpoort heeft eindelijk ook zijn eigen beach bars en kreeg er meteen twee, Barza Beach Bar en Chagall Beach. Bovendien werden er recordbedragen voor neer geteld, duizelingwekkende cijfers die zelfs Knokke-Heist het nakijken lieten. De hele zomer kun je dus in stijl genieten op het strand van Nieuwpoort. In Barza Beach zak je gezellig door in lichtblauwe loungezetels, bij Chagall primeert wit steigerhout. Op beide plekken geniet je van smoothies, cocktails, Champagne en nog meer deugddoende dorstlessers. En nog wat geruststellend nieuws, ook in de andere badplaatsen vind je tal van trendy beachbars!
Barza Beach Bar en Chagall Beach, Nieuwpoort

Meer info

Word kapitein

woonboot

NIEUWPOORT

Wie wel eens van het betere jachtleven wil proeven, zonder zich meteen te ruïneren kan voortaan enkele nachtjes boeken bij Rental Homeboat. Toegegeven, goedkoop is het niet, maar je dobbert wel fijn op je eigen aangemeerde homeboat, geniet van een ongehinderd panorama en een zalig terras pal op het water. Leven op een ander ritme dus.

Rental Homeboat, Nieuwpoort, rental.homeboat.eu

Party!

rooftop

KNOKKE-HEIST

Partypeople hebben de weg naar 3 Sixty Sky Lounge, de rooftop bar die in viersterrenhotel Memlinc pronkt, al gevonden. Even de hotellobby binnenstappen, de lift nemen naar de vierde etage en de pret kan beginnen. Je komt hier ’s middags aperitieven terwijl je de kust aftuurt, van het Zwin tot Zeebrugge, ’s avonds de dag afsluiten of de nacht starten. De stralende zonsondergang krijg je er telkens gratis bij. Op het menu wat hapjes, denk aan kreeft, kaviaar en oesters, Champagne, cocktails en zelfs werkmanspintjes.

3 Sixty, Elizabetlaan 2, Knokke, 3-sixty.be

Boerderijpret

boerderijpret

Met de hele menage naar zee, maar geen zin in een appartement en geen budget voor een fancy sterrenhotel op de dijk? Geen nood, wat dacht je van een vakantie op de boerderij? Zowel in Oostende, Koksijde-Oostduinkerke, Nieuwpoort als Ramskapelle vind je zalige boerderijen waar het heerlijk logeren is op een boogscheut van strand- en waterpret. Een win-win situatie, de kroost vergaapt zich aan het boerderijleven, de ouderlijke macht beschikt daardoor plots over wat me-time en wat verder ligt het strand op je te wachten. Op zoek naar iets meer logeervariatie?

Meer info

Boek eens een vintage designappartement

baenk

NIEUWPOORT-STAD

Baenk, gelegen in Nieuwpoort-Stad, is vele dingen. Een nieuwe conceptstore gevuld met Scandinavisch design, een vintage koffiebar met zonnig terras en twee designappartement, geschikt voor twee of vier personen. Allemaal netjes verzameld in het oude bankgebouw. Of een zeer stijlvolle uitvalsbasis om de kust te verkennen. Bovendien staat er een etage lager altijd perfect gezette koffie klaar. Of mag het wat granola of een lichte lunch zijn? Nog meer bijzondere logeeradressen met een verhaal vind je hier (http://www.dekust.be/nl/5-x-logeren-met-een-verhaal)!

Baenk, Marktstraat 48, Nieuwpoort, www.baenk.be

Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising & De Kust en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.