Zwemmen langs de promenade

Omdat Valletta een ware trekpleister is voor toeristen, zijn de meeste hotels in de buurt van de hoofdstad gevestigd. Terecht. Valletta ligt op een landtong, dus je hebt vanuit alle omliggende kuststeden een adembenemend uitzicht op de historische stad. De ‘Drie Steden’ Vittoriosa, Cospicua en Senglea, Valletta zelf, Gzira en Sliema herbergen hele mooie verblijven langs de rand van de Middellandse Zee. De hotelzwembaden, de jachthavens en de kustboulevard zorgen voor een uitstekende sfeer. Maar er zijn weinig stranden te vinden. De oplossing? Op verschillende plekken kan je afdalen langs de rotsen, om een verfrissende duik in de zee te nemen!

image

De zandstranden van Manikata

Wil je toch een hele dag languit in het zand liggen om een mooi kleurtje op te doen? Dan moet je aan de noordkant van het eiland zijn. Als je Malta vanuit de lucht zou bekijken, merk je dat het eiland afhelt. Het zuiden loopt geleidelijk aan af in de zee, terwijl het noorden eindigt in heuvelachtige kliffen. Dat maakt de stranden in de inhammen erg mooi. Vlakbij het dorp Manikata vind je verschillende baaien waar je zalig kan zonnebaden. Golden Bay herbergt een populair zandstrand, dat geleidelijk aan afloopt in de zee en in het begin dus erg ondiep is. Het strand in Għajn Tuffieħa Bay is heel wat rustiger. Dat komt omdat je een trap van 200 treden moet afdalen om er te raken – en omdat je die op het einde van de dag terug naar boven moet! Al is de indrukwekkende omgeving de inspanning echt waard.

image

Watersporten nabij Mellieħa Bay

Ook in de buurt van het noordelijke stadje Mellieħa liggen enkele uitgestrekte stranden. Ghadira Beach staat bekend als een van de grootste en beste stranden van het eiland. Zeker omdat het zo veilig is. Er zijn amper onderwaterstromingen dus dit is de perfecte plek om naartoe te komen met kinderen. Tel daar nog het ruime aanbod aan watersporten bij zoals windsurfen, kanoën en waterskieën, en je verveelt je hier geen seconde. Nog iets verder, aan het meest noordelijke punt van het eiland, ligt Paradise Bay. Van hier heb je een mooi uitzicht op het eiland Gozo. De baai is overigens een uitstekende plek om te gaan duiken, omdat er twee wrakken op de bodem liggen.

image

Zonnen aan de grot van Calypso

Op het kleinere eiland Gozo kan je eveneens uitstekend zonnen. Op Ramla Bay, bijvoorbeeld. De roodachtige zandstrook is omgeven door groene heuvels, wat zorgt voor een erg idyllische sfeer. Heb je goede stapschoenen aan? Maak dan zeker een wandeling door de omliggende natuur. Je kan vanop het strand helemaal tot Calypso’s Cave lopen. Volgens Homerus zijn vertelling hield de nymf Calypso de Griekse koning Odysseus hier zeven jaar lang gevangen, omdat ze verliefd op hem was. Na de pittige klim heb je wel een verfrissende duik in het heldere zeewater verdiend!

Air Malta vliegt dagelijks vanuit Brussel naar Malta International Airport. Er zijn sinds kort bijkomende ochtendvluchten en een enkele reis kan al vanaf € 78 van 1 april tot eind oktober, 2017.
Voor meer info en dagelijkse promoties, bezoek www.airmalta.com.
Voor meer informatie over de eilanden kan je terecht op www.malta.be of www.visitmalta.com.

Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising & Toerisme Malta en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.