image

Isle of MTV

Op 28 juni plant muziekzender MTV voor het tiende jaar op rij een podium neer op Il-Fosos Square juist buiten het centrum van Valletta, om er enkele gratis knalconcerten te geven. De voorbije jaren passeerden niemand minder dan Lady Gaga, David Guetta, Snoop Dogg en N*E*R*D de revue. Op het plein is er plaats voor maar liefst 50.000 fans, die het als de artiesten steevast het beste van zichzelf geven tijdens de shows. Heel wat muziekliefhebbers zakken al in de week voor de optredens af naar Malta, om te genieten van het mooie weer en om al in de stemming te komen tijdens de vele feestjes die worden gehouden naar aanleiding van de Isle of MTV Week. Wiz Khalifa en Jess Glynne hebben hun komst naar het ééndaagse festival al bevestigd. Hou zeker de website www.isleofmtv.com in de gaten voor meer nieuws.

image

Paceville

De wijk Paceville, tussen St. Julian’s en St. George’s Bay, is vooral bij jongeren heel populair. In de straten volgt het ene danscafé het andere op, dus als de muziek ergens niet helemaal naar je smaak is sta je op amper twee minuten al in een andere club. Haast alle bars hebben een happy hour en een buitenterras, reden genoeg om vroeg te beginnen feesten. Twijfel je waar je eerst naartoe zou trekken? Hugo’s Terrace en Footlose zijn enkele publiekslievelingen.

image

Discotheken in het binnenland

Omdat er buiten de stad meer plaats is om echt grootse feesten te organiseren, hebben verschillende discotheken zich een tiental kilometer verder landinwaarts gevestigd. Numero Uno en Gianpula zijn de bekendste openluchtdanstempels, met plaats voor 4.000 feestlustigen! Er rijden genoeg taxi’s en shuttlebussen die je veilig terug naar je hotel brengen, dus daar hoef je je geen zorgen over te maken.

Air Malta vliegt dagelijks vanuit Brussel naar Malta International Airport. Er zijn sinds kort bijkomende ochtendvluchten en een enkele reis kan al vanaf € 78 van 1 april tot eind oktober, 2017.
Voor meer info en dagelijkse promoties, bezoek www.airmalta.com.
Voor meer informatie over de eilanden kan je terecht op www.malta.be of www.visitmalta.com.

Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising & Toerisme Malta en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.