image

Shopcomplexen in Sliema

Sliema is een van de populairste toeristische buurten van Malta. Begrijpelijk, want je vindt hier alles wat je vakantiehartje verlangt: een prachtige kustboulevard, goede restaurants, gezellige cafeetjes en uitstekende winkels! Het centrum van de stad is voorbehouden voor voetgangers, dus je kan onverstoord de ene boetiek na de andere afschuimen. Geen zin om door de drukke straten te slenteren in de warme zomerzon? Duik dan een van de winkelcentra zoals het Plaza Shopping Complex binnen.

image

Boetieks in Valletta

Ook de Maltese hoofdstad Valletta baadt dankzij de nette straten, de spectaculaire barokke gebouwen en gezellige eetgelegenheden in een erg sympathieke sfeer. In de hoofdstraat Republic Street kan je bovendien goed winkelen. Je vindt hier tal van internationale modeketens, maar ook souvenirwinkels en lokale boetieks, zoals Charles & Ron. Die Maltese designers verwerken typische nationale symbolen in hun kledij, zoals het oog van Osiris dat traditioneel op alle lokale vissersbootjes prijkt om ze te beschermen tegen het kwaad.

image

De markt van Marsaxlokk

Als je op zoek bent naar lokale producten, moet je op de markt van Marsaxlokk zijn. Elke dag strijken de kooplieden hier neer met vers fruit, groenten, souvenirs, kledij en huiswaar. Er wordt wel eens gezegd dat je gerust naakt en uitgehongerd aan de ene kant van de dijk kan beginnen. Eens je alle kraampjes gepasseerd bent, heb je een meergangenmenu op, ben je helemaal uitgedost en heb je zelfs alle nodige huisraad. Op zondag voormiddag is de markt nog interessanter, omdat de vissers dan hun verse vis aan de man komen brengen. Zwaardvis, tonijn, lampuki, allemaal recht uit de zee. Veel locals zakken op zondag af naar Marsaxlokk om hun vis te halen, of om hun familie te trakteren op een gezellige lunch in een van de vele restaurants.

image

Fontana Cottage op Gozo

Nog niet genoeg souvenirs gescoord? Hou dan zeker halt in Fontana Cottage wanneer je een bezoek brengt aan het kleinere Maltese eiland Gozo. De winkel brengt alle plaatselijke specialiteiten samen. Je vindt er lokaal geweven linnen en verzamelitems met het Maltees kruis, maar ook lekkernijen zoals zongedroogde tomaten, zeezout van de vlaktes een halfuur verderop, de kaas ‘gbejniet’, nougat en ‘bajtra’, likeur uit cactusvijg. Weet je niet wat te kiezen? Geen zorgen, eerst mag je naar hartenlust proeven zodat je een voorraadje kan inslaan van de specialiteit die jou het meest kan bekoren.

Air Malta vliegt dagelijks vanuit Brussel naar Malta International Airport. Er zijn sinds kort bijkomende ochtendvluchten en een enkele reis kan al vanaf € 78 van 1 april tot eind oktober, 2017.
Voor meer info en dagelijkse promoties, bezoek www.airmalta.com.
Voor meer informatie over de eilanden kan je terecht op www.malta.be of www.visitmalta.com.

Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising & Toerisme Malta en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.