image

Uitstekende hotels

Malta bestaat uit drie eilanden, die grotendeels afhankelijk zijn van het toerisme. Er wordt dus volop geïnvesteerd in de infrastructuur. En dat zie je! De historische hoofdstad Valletta is erg netjes en herbergt tal van gezellige pensions. Even verderop, in Sliema, kan je geweldig shoppen, uiteten en feesten zodra je jouw hotel buitenkomt. Verkies je een chic resort? Dan moet je in de wijk St. Julian’s zijn. Hier wachten de vijfsterrenaccommodaties met hun zwembaden, spa’s en uitstekende restaurants je op, zoals de Corinthia. Liever wat authentieker? Boek een verblijf in een van de vele Airbnb’s of logeer op een boerderij op het eiland Gozo. De keuze is aan jou.

image

Schitterende natuur

Eerst en vooral tellen de Maltese eilanden enkele prachtige zand- en rotsstranden, zoals Golden Bay Beach. Vlij je hier neer, geniet van de zalige temperaturen en neem af en toe een verfrissende duik in de golven. Of ga duiken of snorkelen. Het water is zo helder, dat je gemakkelijk 50 meter ver kan zien. Een van de mooiste plekjes om de onderwaterpracht te bewonderen is de Blue Lagoon op het eiland Comino. De zee kleurt er een prachtig cyaanblauw, omdat het zand op de bodem zo wit is. Het eiland Gozo staat dan weer bekend om de Azure Window, een natuurlijke rotsformatie in de vorm van een poort. Adembenemend.

image

Tal van sportfaciliteiten

De wateren van de Middellandse Zee lenen zich niet alleen uitstekend om te gaan zwemmen. Je kan er ook zalig wind- of kitesurfen. Omdat Malta zo klein is, is het heel gemakkelijk om je te verplaatsen naar de plaats waar de beste wind staat. Het heuvelachtige binnenland van Gozo en het noorden van Malta zijn zich op hun beurt perfect om te gaan wandelen of mountainbiken. Sportliefhebbers zullen hier dus zeker aan hun trekken komen.

image

Rijke cultuur

Malta heeft een erg boeiende, lange geschiedenis. Op de eilanden zijn ruïnes ontdekt van megalithische tempels, die gerekend worden tot de oudste bouwwerken ter wereld. Later zwaaiden o.a. de Arabieren, Normandiërs, Spanjaarden, de Ridders van de Orde van Sint-Jan en de Britten hier de plak. Elke cultuur heeft haar sporen nagelaten, wat je vandaag duidelijk terugziet in de historische gebouwen en monumenten. Een tip: in de hoofdstad Valletta kan je een 5D-voorstelling bijwonen om kennis te maken met de geschiedenis van de eilanden. Leuk en leerrijk.

Air Malta vliegt dagelijks vanuit Brussel naar Malta International Airport. Er zijn sinds kort bijkomende ochtendvluchten en een enkele reis kan al vanaf € 78 van 1 april tot eind oktober, 2017.
Voor meer info en dagelijkse promoties, bezoek www.airmalta.com.
Voor meer informatie over de eilanden kan je terecht op www.malta.be of www.visitmalta.com.

Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising & Toerisme Malta en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.