Malta heeft een erg rijke geschiedenis. Je moet de kinderen dus wel eens meetronen naar een van de historische hotspots. Ze zullen vast onder de indruk zijn van de middeleeuwse straatjes van Mdina of de impressionante Grand Master’s Palace in Valletta. Maar ze staan waarschijnlijk niet te springen om elke dag op uitstap te gaan. Tenzij je hen meeneemt naar een van de volgende plekjes.

image

Splash & Fun Water Park

De meeste hotels zijn uitgerust met schitterende zwembaden. Mag het toch nog een tikkeltje avontuurlijker? Trek dan met het hele gezin naar het Splash & Fun Water Park in Naxxar. Slier om ter snelst naar beneden van de verschillende waterglijbanen, laat je meevoeren door de stroming van de ‘Lazy River’ en krijg kriebels in je buik van de ‘Free Fall’! Voor de allerkleinsten is er een apart plonsbad, op een veilig afstandje van al die grote glijbanen. Hier kan je gerust de hele dag blijven plakken, de tijd vliegt terwijl je je amuseert. ’s Avonds serveert het restaurant lekkere barbecue. Ideaal om te bekomen van al die adrenaline. 

image

Mediterraneo Marine Park

Het Mediterraneo Marine Park is meer dan het zoveelste dolfinarium. Je kan hier indrukwekkende voorstellingen bijwonen met dolfijnen, zeeleeuwen en papegaaien, maar je mag ook zelf het zwembad induiken voor een ontmoeting met de liefste zeezoogdieren! Onder begeleiding van de ervaren trainers ga je met het hele gezin in het water, om de dolfijnen van dichtbij te begroeten, te aaien en zelfs een zoen te geven. Een onvergetelijke ervaring! Het Mediterraneo ligt vlak naast het waterpretpark Splash & Fun, dus je kan beide gemakkelijk combineren.

image

Popeye Village

Nog een attractie die niet op je vakantieplanning mag ontbreken is Popeye Village. Het houten dorpje werd in de jaren 80 gebouwd als decor voor de film Popeye met Robin Williams. Je kinderen hebben die waarschijnlijk niet gezien, maar dat hoeft ook niet om je hier te kunnen amuseren. Piet Piraat en het zeemonster is hier trouwens ook gefilmd, waarschijnlijk doet dat wel een belletje rinkelen bij je kroost! Geniet van de vrolijke shows, de attracties en maak zeker een boottochtje over Anchor Bay om het park van op het water te aanschouwen. Vergeet jullie zwemgerief niet mee te nemen, want op enkele minuten van Popeye Village ligt Ghadira Beach, het grootste zandstrand van Malta.

image

Playmobil Malta

Zijn je kinderen helemaal in de ban van Playmobil? Neem hen dan mee naar het Playmobil FunPark. Je komt er gemakkelijk met de bus die naar het industriestadje Ħal Far rijdt. Het FunPark maakt namelijk deel uit van de Playmobilfabriek, waar alle speelgoedmannetjes ter wereld worden gemaakt. Dat zijn er maar liefst twee miljoen per week! Volg eerst een leerrijke rondleiding met de hele gezin. Daarna kunnen de kinderen zich helemaal laten gaan in de speelhoek, of zelf in de huid van de poppetjes te kruipen in het levensgrote Playmobilkasteel. Fun verzekerd!

Air Malta vliegt dagelijks vanuit Brussel naar Malta International Airport. Er zijn sinds kort bijkomende ochtendvluchten en een enkele reis kan al vanaf € 78 van 1 april tot eind oktober, 2017.
Voor meer info en dagelijkse promoties, bezoek www.airmalta.com.
Voor meer informatie over de eilanden kan je terecht op www.malta.be of www.visitmalta.com.

Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising & Toerisme Malta en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.