image

Malta: kleine eilanden met grote troeven

Ben je nog koortsachtig aan het twijfelen over je vakantiebestemming? Blijf kalm en boek een reis naar Malta. De eilanden van de Maltese archipel hebben heel wat meer te bieden dan je zou verwachten. Of je nu zin hebt in een strand-, feest-, sport- of culturele vakantie, op Malta kan het allemaal.

Lees verder  
image

De beste shopadresjes van Malta

Terugkeren van Malta zonder extra stuks in je bagage is een hele uitdaging. Het eiland mag dan wel klein zijn, winkels heb je hier genoeg! De moderne winkelcentra, kleinere boetieks en gezellige markten zorgen voor de ideale afwisseling, zodat shoppen nooit beu wordt.

Lees verder  
image

Niet te missen feestjes op Malta

Als je graag de bloemetjes buitenzet op vakantie, ben je op Malta aan het juiste adres. Op het eiland is er altijd wel ergens een feestje aan de gang! Overdag kan je terecht in verschillende strandclubs. Zodra de zon onder is, zetten de dj’s elke discotheek in vuur en vlam. De volgende uitgaansgelegenheden behoren tot onze favorieten.

Lees verder  
image

Valletta, de perfecte citytripbestemming

Geen tijd voor een lang verblijf in het buitenland? De Maltese hoofdstad heeft niet lang nodig om je helemaal in vervoering te brengen. Omdat Valletta zo compact is, zal je tijdens je citytrip zelfs tijd over hebben om enkele nabijgelegen hoogtepunten te ontdekken.

Lees verder  
image

Malta op kindermaat

Musea, tentoonstellingen, stadswandelingen, ... Het is niet evident om de kinderen altijd tevreden te houden op reis. Op Malta is dat daarentegen geen enkel probleem! De honderdenéén activiteiten voor kleine en grotere deugnieten maken het eiland de gedroomde bestemming voor een gezinsvakantie.

Lees verder  
image

Ontdek de Maltese gastronomie

Iedereen weet dat calorieën niet meetellen op vakantie. Dus profiteer van je verblijf op Malta om de vele lokale specialiteiten te proeven! Er zijn zo veel verschillende soorten traditionele aperitiefhapjes, voorgerechten, vis- en vleesschotels en desserts dat het een ware culinaire ontdekkingstocht wordt.

Lees verder  
image

Beach, please!

Malta een waar paradijs voor zonnekloppers. Hou je van levendige zandstranden met animatie en watersportfaciliteiten, of hou je het liever rustig in een verborgen lagune tussen de rotsen? Op Malta zijn er opties genoeg.

Lees verder  
image

De historische hoogtepunten van Malta

Er is niets zaliger dan hele dagen luieren op het strand en genieten van de lokale keuken. Maar als je jouw reis echt memorabel wil maken, moet je ook proeven van de geschiedenis van Malta. Onderstaande culturele trekpleisters mag je absoluut niet missen.

Lees verder  
image

Natuurpracht op Gozo en Comino

Moet je jouw batterijen dringend opladen? Kies dan voor een verblijf op Gozo of Comino. Dat zijn twee kleinere eilanden die behoren tot de Maltese archipel. Ze zijn allebei een stuk rustiger, landelijker en weelderiger dan Malta zelf, zodat je hier helemaal tot rust komt.

Lees verder  
image

Santé, op Malta!

De Maltese cultuur en geschiedenis vormen een rijke mix van onder andere Ottomaanse, Italiaanse en Britse invloeden. Maar qua spijs en drank heeft de eilandengroep haar eigen stem gevonden. Toast tijdens je vakantie maar eens op het goede leven, met een van de volgende lokale dranken.

Lees verder  

Air Malta vliegt dagelijks vanuit Brussel naar Malta International Airport. Er zijn sinds kort bijkomende ochtendvluchten en een enkele reis kan al vanaf € 78 van 1 april tot eind oktober, 2017.
Voor meer info en dagelijkse promoties, bezoek www.airmalta.com.
Voor meer informatie over de eilanden kan je terecht op www.malta.be of www.visitmalta.com.

Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van De Persgroep Advertising & Toerisme Malta en valt niet onder de verantwoordelijkheid van de redactie.