Deze website wordt u aangeboden door hln.be
SCROLL

De stadse SUV die alle hoofden doet draaien:

Kia stelt de vijfde generatie van haar populaire Sportage voor

Sinds de eerste Kia Sportage 29 jaar geleden van de band rolde, heeft het succesvolle model al wat transformaties ondergaan. De vijfde generatie die je vandaag in de showroom vindt, onderscheidt zich van andere SUV’s omwille van zijn stadse trekjes. Denk: een sportieve, robuuste look, luxueuze bekleding en een waanzinnig soundsystem.

De Sportage mag dan wel al jarenlang het prijsbeest zijn van de Zuid-Koreaanse constructeur, het betekent niet dat het model niet met zijn tijd meegaat. Voor de recentste versie vertrokken de ingenieurs van een leeg blad papier, met als opdracht: ‘Creëer de perfecte SUV voor de stad’. Op maat van de Europese klant, zowel qua interieurruimte, kleuren, materialen en patronen voor de zetels en bekleding. Kia kiest daarbij voor de hoogste kwaliteit voor een hoogwaardige uitstraling. De wagen wordt trouwens ook in Europa gebouwd.

Verbrandingsmotor of hybride

De Kia Sportage is beschikbaar in vijf motorisaties, van een klassieke verbrandingsmotor tot een ‘mild hybrid’ (MHEV), hybride (HEV) en plug-in hybride (PHEV) voor wie milieuvriendelijk wil rijden. Welke versie je ook kiest, het zijn stuk voor stuk efficiënte, zuinige en responsieve motoren die garant staan voor een veilig, zuinig en optimaal rijgedrag. Dat alles maakt van de Sportage – in welke versie dan ook – een energieke, sportieve en zachte SUV die in de stad alle hoofden doet draaien, maar ook in een landelijke omgeving prima gedijt. Een van de technologieën die zorgt voor dat dynamische en optimale rijgedrag, zijn het nieuwe E-Handling-systeem en de terreinmodus.

Gebogen display

De Sportage onderscheidt zich binnenin door het prachtig vormgegeven, geïntegreerd gebogen display met twee 12,3”-hogeresolutieschermen. Alle state-of-the-arttechnologie is aan boord: ‘over-the-air’ software en kaartupdates, agenda’s synchroniseren, realtime-weersvoorspellingen. Elke interface is ontworpen met oog voor een intuïtieve bediening en maximaal gebruiksgemak. Met de Remote Monitoring-sectie van de Kia Connect-app kun je zelfs checken of de deuren vergrendeld zijn, of de ruiten omhoog staan ... Of waar de wagen precies geparkeerd staat: altijd handig in de stad voor chauffeurs met iets minder oriënteringsvermogen.

Gedurfd sportief design

Ook langs de buitenkant charmeert de Sportage met zijn gedurfde, verfijnde en bijna organische vorm. De auto is trouwens de eerste Kia die naargelang de regio verkrijgbaar is in versies met een lange of korte wielbasis. De korte wielbasis werd speciaal ontworpen voor de Europese klant. Sowieso biedt de wagen massa’s interieurruimte voor passagiers en bagage. Met een kofferinhoud van 591 liter die kan worden uitgebreid tot 1.780 liter met de achterzetels neergeklapt is dit een wagen waar functionaliteit en veelzijdigheid troef is.

High-end afwerking

De Sportage kan qua comfort en afwerking gerust concurreren met de typisch Duitse merken in het SUV-segment. Zo genieten chauffeur en passagiers niet alleen van een superieur comfort, maar ook van het premium Harman Kardon-soundsystem. Dat gecombineerd met de sfeerverlichting, de hoogwaardige donkere suède en lederen zetels, zwarte hemelbekleding en suède inzetstukken (op het GT-line-topmodel), geeft de Sportage een luxueuze uitstraling.

Zin om de Kia Sportage te ontdekken?

Kijk online of boek via de website een testrit bij je lokale dealer

BOEK NU