Deze website wordt u aangeboden door hln.be

Een onvergetelijk huwelijksaanzoek of magische babyshower?

Laetitia (37) maakt met ‘Give me some magic’ dromen waar

Een romantische getaway of een magisch huwelijksaanzoek: wie aanklopt bij Laetitia le Grelle (37) voor een bijzonder weekendje weg, mag rekenen op een onvergetelijke ervaring. Met ‘Give me some magic’ tovert ze elke schijnbaar gewone plek om tot … wel ja, iets magisch.

Toen het coronavirus na 13 jaar abrupt een einde maakte aan haar carrière in de communicatie- en evenementensector, moest Laetitia zich heroriënteren en heruitvinden. En toch ook weer niet helemaal. Het organisatietalent dat ze overduidelijk had ontwikkeld in haar professionele leven, besloot ze in te zetten om te doen wat ze altijd al graag deed: anderen een magische ervaring bezorgen.

Vanwaar het idee voor ‘Give me some magic’?

“Creëren om te verrassen, dat heb ik altijd graag gedaan. Toen ik door de coronacrisis in 2020 mijn opdrachten in de communicatie- en evenementensector zienderogen zag slinken, wist ik dat ik op zoek moest gaan naar iets anders. Maar om een totaal andere richting in te slaan, wilde ik niet over één nacht ijs gaan. Daar kon ik gelukkig over praten met mijn schoonzus, die als ‘life coach’ getraind is om je pad mee te helpen bepalen. Samen kwamen we tot de logische conclusie dat ik altijd al ‘Miss Surprise’ was. (lacht) Als vriendinnen een romantisch weekendje weg of een babyshower wilden plannen, kwamen ze altijd bij mij aankloppen voor ideeën. Dus toen dacht ik: waarom zou ik daar niet gewoon mijn job van maken?”

Niet evident wellicht, om je carrière plots een andere wending te moeten geven?

“Nee, toch niet. Maar ik wist dat ik er anderen bij moest betrekken om meer te bereiken. Ik kon gelukkig rekenen op de onvoorwaardelijke steun van mijn echtgenoot en op het advies van mijn schoonzus. En dan is er nog Marie, een goede vriendin die met haar culinaire blog ‘Marie Gourmandise’ al heel lang doet wat ze graag doet. Nieuwe recepten ontwikkelen op basis van haar eigen inspiratie of bestaande recepten opsnorren op het internet of in magazines: alles wat lekker is, deelt ze met haar online community. Soms heel bijzondere gerechten, soms ook tijdloze klassiekers die aan de kindertijd doen denken. Marie geeft er haar eigen draai aan en maakt elk recept nog lekkerder, in alle eenvoud.”

Hoe begin je aan een opdracht?

“Ik stuur nieuwe klanten vooraf altijd een vragenlijst. Zo kan ik perfect hun wensen inschatten en het weekend daarop afstemmen. Een luxueus weekendje weg voor een gezin is iets helemaal anders dan een romantische getaway voor een koppel. De meeste klanten laten zich graag verrassen: ze weten pas waar ze gaan verblijven als ze effectief op hun bestemming arriveren.”

“Een luxueus weekendje weg is voor iedereen anders” 

Jouw adressenboekje barst wellicht van de bijzondere adresjes om te slapen?

“Ja, intussen wel. Zo staat er in de omgeving van Doornik een joert in de ongerepte natuur. Grazende paarden, een hottub en een echt back to basic-gevoel: hier slaap je echt op een magisch plekje. Ook leuk is de ‘cabane’ van de hoeve van Linciaux in de provincie Namen. Hier verblijf je midden in een moestuin, maar wel met alle comfort van nu: vloerverwarming en een hottub inbegrepen. Ontbijt wordt bereid met lokale producten en je leert hier dat veeteelt ook diervriendelijk kan, dat fruit en groenten uit de permacultuur uitstekend smaken en dat een nieuw tijdperk van landbouw intussen is ingeluid.”

“Een derde topadres is het domein Naxhelet in Wanze, in de provincie Luik. Het milieuvriendelijke, door lokale eigenaars uitgebate viersterrenhotel heeft 35 kamers met een eigen groentetuin. Bij aankomst ontvang je een boeketje van eetbare bloemen, in de wellness geniet je van een massage met zelfgemaakte oliën. Een golfterrein maakt het groene plaatje compleet. Tot slot blijven ook de boomhutten in het bos van Rosoy, in Frankrijk op minder dan drie uur rijden van Brussel. Hier staat duurzaam toerisme centraal en kom je tot rust in de jacuzzi en het openluchtzwembad.”

Hoe je ook beweegt, Kia Inspireert.

Laat je online verwonderen door de nieuwste designs of maak een afspraak bij je Kia-verdeler in de buurt

ZOEK NU