Deze website wordt u aangeboden door hln.be
SCROLL

De nieuwe Kia EV6:

 prijsbeest met fenomenaal korte oplaadtijd

Vorig jaar gelanceerd en dit jaar al gekroond tot Auto van het Jaar op de prestigieuze Car of the Year Awards (COTY): met de Kia EV6 heeft de Zuid-Koreaanse autoconstructeur een prijsbeest in de rangen. Een volledig elektrische cross-over met heel wat troeven, die we graag onder de loep nemen. 

De EV6 gaat de geschiedenis in als de allereerste Kia die werd uitgeroepen tot Auto van het Jaar. “Met deze wagen willen we elektrische mobiliteit leuk, gebruiksvriendelijk en toegankelijk maken”, stelt Jason Jeong, president van Kia Europe. “Dat doen we door een indrukwekkend rijbereik, ultrasnelle oplaadmogelijkheden, een ruim, hoogtechnologisch interieur en een fantastische rijervaring met elkaar te combineren.”

Opladen in 18 (!) minuten

De EV6 heeft een rijbereik van 528 kilometer met een enkele oplaadbeurt. Maar naast dat grote rijbereik gooit de wagen vooral hoge ogen met zijn ultrasnelle laadtechnologie: in amper 18 minuten laadt de geavanceerde batterij van 800 volt op van 10 tot 80% aan een snellaadpunt. Er zijn weinig EV’s die een dergelijke fast charging kunnen voorleggen.

Het oog wil ook wat

De nieuwe EV6 wist ook designliefhebbers te charmeren, want de auto won kort na de COTY-uitreiking nog een tweede prestigieuze prijs: de Red Dot Award voor zowel ‘Best of the Best Car Design’ als ‘Innovative Product’. Dit is ook effectief de eerste Kia die werd ontworpen volgens een nieuwe designfilosofie, door de constructeur gedoopt tot ‘Opposites United’. Met dat nieuwe design wil Kia ‘positieve krachten en een natuurlijke energie oproepen, met contrasterende combinaties van scherpe stijlelementen en sculpturale vormen’. Om maar te zeggen dat er over het design van deze wagen goed is nagedacht. De EV6 is de voortrekker in de nieuwe look van de elektrische Kia’s. De bedoeling is om tegen 2026 zeven specifieke EV-modellen op de markt te brengen.

Onovertroffen veiligheid en comfort

De nieuwe Kia EV6 heeft ook alle state-of-the-arttechniek aan boord die je van een prijsbeest mag verwachten. De Highway Driving Assist 2 handhaaft de snelheid en afstand tot voorliggers met een automatische rijstrookassistent en rijstrookwisselassistent mét dodehoekassistent. Met de Remote Smart Parking Assist kun je de wagen op afstand parkeren – zowel haaks als parallel. Manoeuvres worden kinderspel met de Surround View Monitor (SVM). Zelfs de achterklep van de Kia is elektrisch intelligent: als je de wagen nadert met de sleutel op zak, opent de achterklep automatisch – handig als je de handen vol hebt! Nog zo’n handigheid is V2D ofte vehicle-to-device, waarmee je met behulp van een aansluiting in het interieur en een externe stekker de EV6 als het ware als een oplader kunt gebruiken voor andere elektrische toestellen, zoals een elektrische fiets of een elektrische step. Slimme mobiliteit, zeg maar.

Krachtpatser op komst

Voor de liefhebbers van pk’s is er ook wat de EV6 betreft goed nieuws. Eind dit jaar is de GT-versie van de cross-over in de showroom te vinden. Met 585 pk uit twee elektromotoren trekt deze versie een sprintje van 0 tot 100 meter in zomaar eventjes 3,5 seconden, met een topsnelheid van 260 km per uur. De GT-versie kreeg felgroene accenten, tot op de remklauwen en stiksels in het interieur toe. 

Zin om dit prijsbeest van Kia te ontdekken?

Kijk online via de website of boek via de website een testrit bij je lokale dealer

BOEK NU