Deze website wordt u aangeboden door hln.be

Gilles Van Bouwel

“Ongeplande zomeravonden met vrienden zijn het leukst” 

Met een overvolle agenda zit een lange vakantie er niet in, dus geniet Gilles Van Bouwel (35) van de zomer in eigen land. Het liefst op een terras, met vrienden en een lekker biertje. En die avonden mogen eindeloos lang duren. “Dan komen de beste verhalen naar boven. Daar krijg ik zoveel energie van.”

“Ik heb enorme fomo”, lacht Gilles Van Bouwel wanneer we hem vragen naar zijn zomerplannen. “Van een avondje alleen thuis kan ik wel eens genieten, maar ik ga liever op stap met vrienden. Padellen, een terrasje meepikken … Ik laad op van sociaal contact.”

Zomer in de stad

Sinds zijn ontmaskering als De Mol in 2016, ging Van Bouwel volledig voor zijn televisiecarrière. Het sympathieke schermgezicht presenteerde al verschillende programma’s, liet zijn kennis testen bij ‘De Slimste Mens ter Wereld’ en werkt vandaag voor en achter de schermen bij productiehuis Woestijnvis. De zomer belooft druk te worden. “Momenteel zijn we de kandidaten voor het nieuwe seizoen van De Mol aan het selecteren. Een lange vakantie, dat zal pas voor het voorjaar van 2024 zijn. Maar ondertussen geniet ik van de zomer in eigen land. Ik probeer ook af en toe naar de kust af te zakken, in Westende. Daar kom ik al mijn hele leven. En hier in Antwerpen is genoeg te doen. Ik woon aan het Stadspark, dus alles is om de hoek. Heerlijk vind ik dat.”

Het stadsleven trok hem al op jonge leeftijd aan. “Ik ben oorspronkelijk van Kapellen, maar ging in Leuven studeren. Daarna bracht ik nog een jaartje in Gent door en verhuisde ik naar Brussel. En nu woon ik al bijna zeven jaar in ‘t stad. Mijn vrienden komen stilaan op een leeftijd waarop ze wegtrekken naar den buiten, maar ik woon hier nog veel te graag.” Genieten van het leven, daar hoort sport ook bij. “Ik probeer elke dag een uurtje te bewegen. En ik ben sinds zo’n vijf jaar verknocht aan padel. Dat je met vier op het veld staat, is mooi meegenomen. Want zo kan ik vrienden zien en toch nog sporten.” 

“Friends are the family you choose”

Eindeloze avonden met vrienden

“Ik maak er een erezaak van om mijn vriendschappen goed te onderhouden. Friends are the family you choose, daar geloof ik heilig in. Het allerleukst zijn ongeplande avonden die eindeloos duren en waarvan je achteraf zegt: weet je nog, toen we daar zaten? Ik kom graag overal in de stad maar bij het zien van water aan de Scheldekaaien of op het Eilandje, heb ik onmiddellijk een vakantiegevoel. Na een drukke werkdag doe ik graag van een terrasje, en heel af en toe ga ik eens dansen in een danscafé. Mensen kijken, een biertje drinken, wat hapjes … Graag elke avond van dat deze zomer, dank u.” (lacht) 

Happy hour

Mijmeren, daar heeft Gilles wel een handje van weg. “Ik kijk met veel plezier terug naar toen we met z’n allen in Brussel woonden en net werkten. Alles ging er zo gemoedelijk, ongedwongen aan toe. Elke vrijdagavond spraken we af in hetzelfde café. Van 17 tot 18 uur was er happy hour, dus haastten we ons iedere keer om toch op tijd te zijn. Vanaf 22 uur was het tijd voor karaoke. Een zalige tijd.”

Tot ver na zonsondergang 

Maar een van zijn meest memorabele avonden van afgelopen jaar beleefde hij aan zee. “Vorige zomer trokken we op een warme zaterdag met een groep vrienden naar de kust. We waren de hele dag aan het petanquen, kubben, babbelen, zingen en lachen. We zijn uiteindelijk tot drie uur ‘s nachts blijven hangen op het strand. Zo gezellig was het. Op zo’n avonden komen de beste verhalen naar boven, daar krijg ik zoveel energie van.”

Smaakmaker

En daarbij mag een lekker bier niet ontbreken. “Ik leerde bier drinken in mijn studententijd. Nu kun je mij echt een plezier doen met een blonde Leffe. In Café Capitale, op 50 meter van mijn deur, serveren ze Leffe van ‘t vat met zalige fingerfood. De gehaktballetjes daar zijn zó lekker – neem het van mij aan. Ik vraag me dan altijd af: waarom kook ik nog als ik ook gewoon hier, vlak bij huis, kan komen eten? (lacht) Als ik er afspreek met Margaux, een van mijn beste vriendinnen, bestellen we allebei een blonde Leffe. Zelf haal ik altijd de bruine variant in huis. Daar breng ik trouwens ook mijn stoofvlees mee op smaak, zoals mijn grootmoeder het deed.” 

En als we De Slimste Mens ter Wereld van 2016 nog één vraag mogen stellen, klinkt het antwoord luid en duidelijk. “Wat je nodig hebt om bier te brouwen? Da’s zo’n typische ‘Slimste Mens’-vraag. (lacht) Water, gerst, mout … en hop? Laat mij maar gewoon proeven.” 

GENIET MEER MET LEFFE

Proef Leffe bij een van de smaakambassadeurs in de Leffe Gids.