Deze website wordt u aangeboden door hln.be

In de keuken van Sven Ornelis: “Als het snel moet gaan, zijn kwaliteitsvolle, kant-en-klare tomatensauzen ideaal”

Radiopresentator bij Joe, Would Be Chef en levensgenieter pur sang: Sven Ornelis is van heel wat markten thuis. Als hobbykok kookt hij graag gevarieerd, zonder al te lang in de keuken te staan. Zijn ultieme favoriet? Een snelle pasta met een 100% natuurlijke tomatensaus en rivierkreeftjes die je binnen de 10 minuten op tafel zet. “Een pure tomatensaus is zonder meer de king van een snel gerecht.”

De voorliefde voor eten, kreeg je die van thuis uit mee?

“Dat is inderdaad een familiedingetje. Mijn mama kookt ontzettend goed en mijn grootmoeder zaliger was een ongelooflijke kokkin. Zij kon heerlijk koken met de verse groenten die mijn grootvader uit de tuin haalde. Pure producten zonder smaakversterkers, daar ben ik nog steeds verzot op.”

Heb jij signature dishes?

“Ik kook zelden tweemaal hetzelfde. Ik varieer altijd en kan ook goed improviseren in de keuken. Op mijn blog, ‘Would Be Chef’, staan intussen al meer dan 300 recepten. Daar grijp ik regelmatig naar terug omdat het allemaal eigen creaties zijn die ik graag maak. Soms vergeet ik ze zelfs en dan maak ik ze opnieuw met een andere twist.”

Je hebt een druk leven. Wat is jouw favoriete gerecht als het snel moet gaan?

“Ik hou van afwisseling, dus dat kan van alles zijn. Ik grijp vaak terug naar de Italiaanse keuken waar tomatensauzen een mooie rol spelen. Denk maar aan gevulde paprika met kippengehakt, couscous en parmezaan in een rijkelijke tomatensaus. Of een tortillapizza met gehakt, courgette en mozzarella. Als ik echt moet kiezen, ga ik voor pappardelle, brede lintpasta, met een kant-en-klare, 100% natuurlijke tomatensaus met basilicum, courgette, mozzarella en … rivierkreeftjes.”

Dat klinkt heerlijk, maar is het ook snel gemaakt?

“Het is een supermakkelijk recept dat volledig vertrekt vanuit de pure, kant-en-klare tomatensaus met basilicum van ELVEA. Je moet enkel de courgette in julienne snijden, die even aanbakken in olijfolie en de pasta koken. Ik kies voor verse pasta, dus dat gaat snel. Op het einde voeg je pas de mozzarellabolletjes toe aan de pastasaus. Die moeten nog warm zijn, maar niet smelten in je saus. Rivierkreeftjes kan je in elke supermarkt voorgekookt vinden. Die voeg je ook pas op het laatst toe. Het heeft geen zin om ze langer mee te laten garen, want dan worden ze te taai. Ik beloof je, dit gerecht staat binnen de 10 minuten op tafel en toch is het iets totaal anders dan een klassieke spaghetti bolognese. Ideaal voor op een doordeweekse avond of wanneer er vrienden op bezoek komen op zondagmiddag.”

De tomatensaus met basilicum van ELVEA is de basis van jouw gerecht. Hoe bepaal jij welke je meeneemt in de supermarkt?

“Ik kies bewust voor kwaliteitsvolle kant-en-klare sauzen, die hebben ook een perfecte voedingswaarde. Die van ELVEA zijn 100% natuurlijk en bevatten Italiaanse tomaten rechtstreeks uit Parma, helemaal top! Ik voeg alleen maar ingrediënten toe om m’n gerecht een extra inslag te geven. What you see is what you get. Daar hou ik van.”

Svens pappardelle met rivierkreeftjes en tomatensaus

Dit heb je nodig:

  • 300 gram verse pappardelle
  • 1 courgette
  • 250 gram mozzarellabolletjes
  • 250 gram voorgekookte rivierkreeftjes
  • 1 bokaal ELVEA Basilico (of anderhalve, als je meer saus wil) 
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaas om af te werken

Zo maak je het:

1. Snijd de courgette verticaal in vier en vervolgens in julienne.

2. Bak de courgette in een wok- of een grote pan met wat olijfolie en vergeet niet af te kruiden met wat peper en zout.

3. Warm de ELVEA-pastasaus met basilicum op in een apart pannetje.

4. Kook de verse pappardelle beetgaar in ruim water.

5. Meng de gekookte pasta met de courgette en de pastasaus met basilicum en houd nog even warm op het vuur. 

5. Voeg de mozzarellabolletjes toe. Helemaal op het einde mogen de rivierkreeftjes erbij. 

7. Werk af met wat vers geraspte Parmezaanse kaas. Buon appetito! 

100% natuurlijk, 100% vol smaak.  

Voor haar pastasauzen gebruikt ELVEA, net als voor de rest van haar tomatenproducten, zongerijpte tomaten, geteeld en geplukt in de Italiaanse regio’s Parma en Salerno.

Ontdek meer