Proef van het eiland in alle luxe

Scroll & ontdek

Met een gemiddelde jaartemperatuur van 23 graden, prachtige natuurparken en omringd door helderblauw water is Tenerife een geliefd eiland voor wie tot rust wil komen op het ritme van de zon. Dompel je tijdens je verblijf onder in verfijnde luxe: van een heerlijke spabehandeling tot een magische boottocht waarbij je walvissen in hun natuurlijke habitat spot.

Op Tenerife, een vulkanisch Spaans eiland in de Atlantische Oceaan, schijnt de zon elke dag. Ook als het weer het toch eens laat afweten. Want het zijn vooral de ongerepte natuur, van uitgestrekte stranden tot groene bossen en imposant vulkanisch gebied, en de gastvrije locals die een ongelooflijke warmte uitstralen die je nooit eerder voelde. Tenerife zit vol emoties, en dat voel je van zodra je arriveert. Na een vlucht van amper vier uur . En zeker wie zichzelf iets wil gunnen, zit op het Spaanse eiland goed voor een onvergetelijke beleving, elke dag opnieuw. 

Sterrenkijken op El Teide

Een must op Tenerife is een bezoekje aan Nationaal Park El Teide, door Unesco uitgeroepen tot werelderfgoed. Een prachtig vulkanisch natuurgebied en met zijn 3.718 meter de hoogste top van Spanje. De organisatie ‘Volcano Teide’ organiseert bijzondere excursies in kleine groepjes van maximum 15 personen. Je krijgt de kans om het park buiten de drukste uren te bezoeken: bij zonsopgang, bij zonsondergang of ‘s nachts, om de sterrenhemel te bewonderen vanuit het observatorium. Astrotoerisme is populair op Tenerife, omdat er geen sprake is van lichtvervuiling en de Canarische lucht ‘s nachts kristalhelder is.

Scroll & ontdek

Bewust walvissen spotten in de Atlantische Oceaan

Het helderblauwe water van de Atlantische Oceaan is de habitat van heel wat bijzondere zoogdieren zoals dolfijnen en walvissen. En dat het hele jaar door, want de dieren migreren niet bij het wisselen van de seizoenen, maar blijven tussen het zuiden van Tenerife en het Canarische eiland La Gomera. Dit deel van de oceaan is officieel erkend als ‘Hope Spot’ door Mission Blue, een belangrijke stap in de bescherming van het leven in de oceaan.Onder een stralende zon, met een zeebriesje en het zachte geluid van golven op de achtergrond trek je eropuit. Om dat op een duurzame, respectvolle manier te doen, is de ‘Atlantic Eco Experience een aanrader. Ze geven je de kans om te duiken en walvissen te spotten aan de zuidelijke kust van het eiland, maar de bescherming en het behoud van het maritieme ecosysteem staat altijd voorop. Het team aan boord dompelt je tijdens de ‘Atlantic Eco Experience’ onder in een unieke ervaring, waarbij je het wilde dierenrijk van heel dichtbij kan meemaken. De organisatie zet zich ook in om gewonde dieren te redden en om afval zoveel mogelijk uit het zeewater te vissen. Duurzaam toerisme: het kan.

Slapen als een roos in alle weelde

Na een dag vol nieuwe indrukken kom je tot rust in een van de prachtige resorts. Hotel Botánico & The Oriental Spa Garden in Puerto de la Cruz is met vijf sterren een luxueuze uitvalsbasis om het eiland te verkennen. Hier ontwaak je met zicht op de tropische tuin, ontbijt je met lokaal lekkers op een royaal buffet en kom je tot rust aan een van de prachtige zwembaden. In The Oriental Spa Garden boek je een massage waarbij gouden olie (ja, echt), vulkanische stenen en de geur van heilige bloemen alle stress van je af doen glijden. Tenerife is een wellnesseiland: lichaam en geest breng je hier in balans met de kracht van de natuur. Nog zo’n oase van rust en luxe is vijfsterrenhotel Bahía del Duque aan de Costa Adeje, lid van de befaamde ‘Leading Hotels of the World’. In de sfeer van een traditionele Canarische koloniale villa uit de 19e eeuw ligt de oceaan hier letterlijk aan je voeten. Het resort heeft alles wat je nodig hebt: helderblauwe zwembaden, golf-, padel- en tennisbanen, een prachtige wellnesszone waar je vijf zintuigen geprikkeld worden en een gastronomisch aanbod op sterrenniveau.

Gastronomisch genieten

En over dineren op sterrenniveau gesproken: op Tenerife kan je op verschillende plekken aanschuiven om culinair te genieten. In Bahía del Duque zit Restaurant Nub, bekroond met één Michelinster. Met verschillende smaken, texturen en ingrediënten versmelten de culinaire werelden van Latijns-Amerika en Europa op je bord. 

Abama Kabuki kreeg er ook één van Michelin en zit in het vijfsterrenhotel Ritz Carlton Abama. Hier proef je de Japanse keuken in haar puurste vorm. In dat luxehotel zit ook Martin Berasategi, met twee Michelinsterren bekroond. Hier proef je de mediterrane keuken, maar met een moderne fusiontwist.

(één Michelinster) in Hotel Royal Hideaway Corales schotelt je de pure fusionkeuken voor op sublieme wijze, terwijl El Rincon de Juan Carlos, in hetzelfde hotel, op vlak van creatief koken nog een stapje verder gaat. Eén ding is zeker: op Tenerife wordt dineren een unieke ervaring.

Laat Tenerife je betoveren, verbazen en ontroeren.

Ontdek Tenerife Premium