Lees meer over Kijkwoningen

  Wonen in de groene parel van Roeselare

  Tijdens Nieuwbouwzondag, op 20 oktober, opent Lapeirre Woningbouw een nieuwe modelwoning in het Roobaertpark in Roeselare. Deze verkaveling biedt in de eerste fase ruimte voor 29 energiezuinige woningen. Uniek aan deze woningen is hun aansluiting op een warmtenet.

  lees meer

  In vijf stappen naar het huis van je dromen

  Met een bang hart wachten op je bouwvergunning, betrouwbare aannemers zoeken, duizenden knopen doorhakken en dan hopen dat alles goed komt. Je zou voor minder je goesting verliezen om nog te bouwen. Maar het kan ook helemaal anders. Met een piekfijne voorbereiding gidst Dewaele Woningbouw je in 5 stappen zorgeloos naar jouw nieuwbouw.

  lees meer

  Van plan naar instapklare nieuwbouw in vier maanden

  Na jaren huren wilden Sophie en Aaron een eigen stekje voor hun gezin. In Ecohuis vonden ze de ideale partner voor het bouwen van hun prachtige pastoriewoning in Brasschaat. “Tussen de eerste grondwerken en de verhuis zat amper vier maanden”, zegt Sophie. “En ook het leefcomfort in een houtskeletbouw is zalig.”

  lees meer

  Knokke-Heist op eerste plaats voor tweede verblijven

  Tweede verblijven boomen als nooit tevoren. De historisch lage rentevoeten maken vastgoedinvesteringen bereikbaar voor een breder publiek. Sinds de globale financiële crisis is de Belg nog meer overtuigd van bakstenen als solide investering. Met voorsprong vormt de kust de favoriete bestemming voor een tweede verblijf. Knokke-Heist spant daarbij de kroon. Wouter Iliano, verkoopsdirecteur van vastgoedontwikkelaar Triple Living, licht toe.

  lees meer

  Wonen in dorpscentrum met uitzicht op velden

  WOON. Of je nu een appartement, een luxepenthouse of een landelijke gezinswoning verkiest, in de nieuwe bouwprojecten van Danneels vind je ongetwijfeld je gading. In het West-Vlaamse Zwevezele trekt het bouwbedrijf zowel een residentie van 22 appartementen op als een project met 27 eengezinswoningen. Je woont er in het centrum, maar toch vlak bij de natuur. Nieuwsgierig? Ga dan zeker eens langs in het gloednieuwe modelappartement.

  lees meer

  Hoe bouwen ook anders kan: “Alles is snel en vlot verlopen”

  WOON. Als je een huis wil bouwen, beschik je best over een grote dosis geduld. Maar bouwen kan echt ook snel gaan. Tine en Jelle waren op zoek naar een nieuwe thuis voor hun tweetjes. Ze kochten een woning op plan via Durabrik in het rustige Linden, op een boogscheut van Leuven. “De werken zijn heel vlot verlopen en we konden stap voor stap volgen wat er in ons huis gebeurde.”

  lees meer

  Compact bouwen, ruim wonen

  WOON. Denk je meteen aan isolatie en hernieuwbare energie als het over duurzaam bouwen gaat? Dan sla je een belangrijke stap over die een enorme impact heeft op de warmte-efficiëntie van een woning: de bouwvorm. Om het warmteverlies van een huis te beperken, moet je compact bouwen. Dat betekent nog niet dat je in een veredeld tuinhuisje moet wonen, maar wel dat je doeltreffend omspringt met de beschikbare ruimte. Een kunst die Blavier als geen ander begrijpt.

  lees meer