Longread aangeboden door Toerisme Malta, valt niet onder de verantwoordelijheid van de redactie.

Wat je nog niet wist over Malta

 

Wist je dat Malta ook een populaire bestemming is voor filmploegen en godvruchtigen? Dit wist je wellicht nog niet over Malta…

 

… dat het katholieke Malta meer kerken heeft dan dat er dagen in een jaar zijn, 376 om precies te zijn. Soms is het een bijna-kathedraal in een veel te klein dorp, soms gaat het om een kleine kapel op een indrukwekkende klif.

Pjazza San Nikola, Siggiewi

Magdalena Chapel, Dingli Cliffs

… dat Valletta de mooiste deuren heeft van de hele wereld. De havenstad wordt in een versneld tempo opgeknapt, maar deze authentieke parels mogen hopelijk blijven.

… dat Malta een waar filmdecor is, aangezien er meer dan 100 bekende films – van oorlogsfilms, liefdesverhalen en kostuumdrama’s tot merkwaardige road movies - werden opgenomen. Een greep uit het aanbod: Troy, The Count of Monte Cristo, The Da Vinci Code, Casino Royale, Munich, Gladiator, Swept Away, Midnight Express en jawel, Popeye.

… dat  je hier de beste likeur ter wereld drinkt. Het zoete Bajtra wordt gemaakt van cactusvijgen en bevat 25% alcohol.

… dat Valletta genoemd is naar Jean de la Valette, geboren in 1494 in La Valette-du-Var. Zijn leven leest als een avontuur. Hij diende ooit als galeislaaf maar door zijn militair inzicht werkte hij zich op tot grootmeester in de orde van Malta en in 1566 was hij de stichter van de huidige hoofdstad Valletta. Jean heeft de ontwikkeling van Valletta zelf niet meer meegemaakt: hij stierf in 1568.

 

Hier kom je meer te weten over de geschiedenis van Malta.

Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van
De Persgroep Advertising & Toerisme Malta. Beeld: Karel Daems.