Longread aangeboden door Toerisme Malta, valt niet onder de verantwoordelijheid van de redactie.

Een wandeling door Valletta

 

Stap in onze voetsporen en maak de mooiste wandeling in Valletta.

(Of verlies de kaart en loop heerlijk verloren in de wirwar van steegjes).

 

Start

1. Upper Barrakka Gardens is een nogal hoogmoedige naam voor een park, maar het is dan ook een park met een geweldig uitzicht over de haven. Neem in de hoek van de tuin de lift naar het gelijkvloers van Valletta. Eens beneden ga je links de hoek om naar boven, langs de 2. prachtige pakhuizen. Net voorbij de brug neem je de trappen links naar 3. Bridge Bar. Bij mooi weer — dus bijna altijd — liggen er kussens op de trappen en kan je hier heerlijk aperitieven.

Optie 1

Ga nu over de houten brug richting zee. Rechts heb je een geweldig uitzicht op de grote 17de-eeuwse verdedigingswallen van 3. The Three Cities, de 3 versterkte steden Birgu, Isla en Bormla (die je overigens vanuit de Grand Harbour met een bootje kan bezoeken – ga nadat je uit de lift komt in dat geval niet naar links maar steek de straat over). Kijk je naar links, dan zie je enkele van de mooiste gevels van de stad. Loop verder tot de 4. Lower Barrakka Gardens en ontdek tussen al het groen een kleine tempel, een kopie uit de Klassieke Oudheid, gebouwd ter nagedachtenis van de Britse admiraal Alexander Ball.

Optie 2

Bij Bridge Bar kan je ook de trap naar beneden nemen, het verhoogde voetpad volgen tot 5. St. Lucia Street en dan de trappen naar boven opklimmen. In St. Lucia Street liggen leuke adresjes voor het aperitief. Als je de straat blijft volgen zal je op een bepaald moment 6. Strait Street kruisen en dan ben je meteen op een plek met veel nieuwe en jonge restaurants en bars. Nieuw in Valletta zijn ook de boutique hotels. Hotels in oude panden die schitterend werden opgeknapt en die meestal ook een pizzeria of een tapas bar huisvesten. 7. Il Teatro in St. Lucia Street is er zo eentje.

 

Ontdek hier nog 10 andere magische plekken op Malta.

Deze longread kwam tot stand in samenwerking met BrandTales, de branded content afdeling van
De Persgroep Advertising & Toerisme Malta. Beeld: Karel Daems.